Kleurrijk Malta

Kleurrijk Malta

Sliema

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Malta

We vliegen naar Malta en worden na aankomst naar ons hotel in Sliema gebracht. Als u een vroege aankomst heeft op Malta, zullen de kamers in het hotel nog niet gereed zijn. U kunt uw koffers in het hotel achterlaten en een restaurantje opzoeken aan de gezellige boulevard voor een kopje koffie of een vroege lunch. ’s Avonds genieten we samen van een welkomstdiner in een lokaal restaurant. (ca. 10 km)

dag 2: Waar het allemaal begon…

In Ghar Dalam, de grot der duisternis, is het oudste bewijs voor de bewoning van Malta aangetroffen. Een logischere plek om onze ontdekking van de archipel te beginnen is er dan ook niet. Bijzonder is dat in de grot ook een grote hoeveelheid gefossiliseerde beenderen gevonden is van olifanten en nijlpaarden, die tijdens de ijstijd naar Malta migreerden. Hierna gaan we naar de ommuurde steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea, ook wel de Drie Steden genoemd. Deze steden vormden de eerste thuisbasis van de ridders van de johannieterorde op Malta. Hierdoor kunnen we in deze stadjes fraaie kerken, grootse paleizen en indrukwekkende verdedigingswerken bewonderen. We maken een wandeling door de charmante straatjes van Il-Birgu, de officiële naam van Vittoriosa, en bezichtigen het inquisiteurspaleis, dat in 1574 door de eerste inquisiteur in gebruik werd genomen. Hier zien we de woonvertrekken van de inquisiteurs, het tribunaal en de gevangeniscellen. In de middag kunt u, bij een kalme zee, een optionele excursie naar de Blauwe Grot maken, waar u wordt verrast door het prachtige kleurenspel van het water (kosten niet inbegrepen). Tot slot gaan we naar de prehistorische tempels van Hagar Qim en Mnajdra, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De megalithische tempels zijn uit enorme stenen opgebouwd en hebben een schitterende ligging, vlak bij zee. De architectonische meesterwerken vormen, net als de vondsten in Ghar Dalam, het bewijs dat Malta al zeer vroeg werd bewoond door een georganiseerde gemeenschap. (ca. 50 km)

dag 3: Sfeervol Valletta

Tijdens een wandeling ontdekken we de sfeervolle hoofdstad Valletta. Vanuit de Baraccatuinen hebben we een schitterend uitzicht over de havens. We bezoeken de co-kathedraal van Sint Jan en, als het is geopend, het Paleis der Grootmeesters. In het belangrijkste museum van Malta, het nationaal archeologisch museum, bewonderen we onder andere beelden uit de verschillende tempels op Malta en de beroemde Sleeping Lady uit het ondergrondse complex Ħal Saflieni Hypogeum. Ook gaan we naar de Malta Experience, een indrukwekkende audiovisuele presentatie over de geschiedenis van Malta. Tot slot bezoeken we de Sacra Infermeria, het oude ziekenhuis van de ridders, dat in hun tijd het beste ziekenhuis van Europa was. (ca. 20 km)

dag 4: Groen eiland Gozo

Op een klein halfuur varen van Malta ligt het kleinere eiland Gozo. Dit eiland heeft een heel eigen identiteit en overtreft Malta qua natuurschoon. Ook heerst er een prettige, dorpse sfeer. We bekijken in het westen van Gozo de rotskust bij Dwejra. Ondanks dat de beroemde rotsdoorgang vorig jaar in zee gestort is, is dit deel van Gozo nog steeds een bezoek waard. We genieten hier van de ruige, ongerepte natuur. Ook zien we de citadel van Victoria, die vernoemd is naar de voormalige Britse koningin, het heiligdom Ta Pinu en het pittoreske havenplaatsje Xlendi. Tijdens ons bezoek aan een wijngaard proeven we de lekkerste wijnen van het eiland. (ca. 70 km)

dag 5: Vrije dag of optionele boottocht

Deze dag kunt u zelf invullen. Op loopafstand van Sliema vindt u St. Julian’s, zonder twijfel het gezelligste plaatsje van Malta. Het stadje heeft een levendig centrum met restaurants, cafés en terrasjes. U kunt ook eenvoudig met de bus andere mooie plaatsen op het eiland bezoeken. Gaat u nog een keer naar Valletta? Of maakt u een optionele excursie: een boottocht rond het eiland (kosten niet inbegrepen). U ziet dan schitterende baaien, de imposante Dingli Cliffs en de Blue Lagoon. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch!

dag 6: Prachtig centraal Malta: Rabat, Mdina en San Anton

Via de Clapham Junction, waar we vermoedelijk uit de bronstijd stammende karrensporen zien, en de imposante Dingli Cliffs, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben, rijden we naar Rabat. We bezoeken hier de catacomben, waar volgens de overlevering de apostel Paulus na een schipbreuk heeft verbleven. Hier zijn oude begraafplaatsen uit de Romeinse tijd te zien. Hierna maken we een wandeling door het leuke stadje Rabat. De smalle geplaveide straatjes zijn hier vaak met beelden gedecoreerd. Naast Rabat ligt Mdina, de stille stad en ooit de hoofdstad van Malta. De sfeer in het historische stadshart met zijn paleizen en kerken is werkelijk uniek. We bekijken de mooie kathedraal en de imponerende vestingmuren, vanwaar we een adembenemend uitzicht over het hele eiland hebben. Bij goed weer kunt u zelfs Sicilië zien liggen! Tot slot bezoeken we de botanische tuinen van San Anton, die bekend zijn om de fraaie fonteinen en de fleurige bloembedden. (ca. 40 km)

dag 7: Mosta, Naxxar, Marsaxlokk en een panoramische cruise

In Mosta bezichtigen we de beroemde imposante domkerk, waarna we naar het vriendelijke dorpje Naxxar rijden. Hier brengen we een bezoek aan het sierlijke Palazzo Parisio. Vooral het prachtige interieur van dit 18e-eeuwse paleis spreekt tot de verbeelding. In de weelderige tuinen kunt u op een terras genieten van een lekker kopje koffie of thee met een goed stuk taart. In Marsaxlokk zien we de typische Maltese vissersbootjes, die het pittoreske vissersplaatsje een kleurrijk aanzicht geven. Erg fotogeniek! We wandelen door het haventje en genieten hier samen van een afscheidslunch in een plaatselijk restaurantje. Fraaie afsluiter van onze reis is de boottocht, die we door de natuurlijke havens van Marsamxett en Grand Harbour maken, twee van de mooiste havens van Europa. De hoge vestingmuren langs de zee die Valletta aan drie kanten beschermen, zorgden ervoor dat de stad in de late 17e eeuw weerbaar was. Vanaf het water hebben we een goed zicht op de indrukwekkende barokke vestingwerken waarmee de havens in roerige tijden werden verdedigd. (ca. 50 km)

dag 8: Malta – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

Inclusief
 • Lijnvlucht Amsterdam – Valletta en vice versa met Air Malta.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Ruimbagage.
 • Verblijf in het toeristenklassehotel Plaza Hotel/Plaza Regency Hotel.
 • Overnachting in 2-persoonskamers met zeezicht voorzien van een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op de dag van vertrek wordt er door de vroege ochtendvlucht geen ontbijt geserveerd.
 • Op dag 1 ook het diner inbegrepen. U kunt ter plaatse voor de overige avonden het diner bijboeken.
 • Afscheidslunch op dag 7.
 • Excursies zoals omschreven.
 • Milieubelasting.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.
 • 100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie
Prijs per persoon

Vanaf
798€

 • Bed & Breakfast
 • 7 Nachten
 • Vlucht vanaf Amsterdam
 • Dit aanbod vervalt op 28/03/2020
 • Reisperiode 07/03/2020 - 28/03/2020
Boek deze promotie

Meer informatie over deze promotie